Előkondícionálás

2023. 05. 15.
Ezzel a funkcióval kényelmes hőmérsékletet állíthat be a járműben. Nincs szükség kézi konfiigurálásra, hiszen a rendszer mindig a kényelmes 21°C-os hőmérsékletet állítja be.
Általános felhasználási feltételek
Ha a jármű töltőhöz van csatlakoztatva, az előkondicionálás funkció használata nem csökkenti a jármű hatótávját.
Az előkondicionálás a beállított időpont előtt 30-45 perccel lép működésbe, így a jármű beltere a kívánt időpontra eléri a kényelmi hőmérsékletet. Az előkondicionálás további 10 percen át aktív marad, fenntartva a hőmérsékletet.
A jármű típusától és felszereltségétől függően akár a központi érintőképernyő menüjében is beálíthatja az előkondicionálást, illetve a töltésvezérlést.
Az előkondicionálás csak akkor indul el, ha a a beállított időpontig még legalább 45 perc rendelkezésre áll, a funkció beállításától számítva.
Az előkondicionálás beállításait közvetlenül a jármű tárolja, így még rossz internetelérésű területeken is működésbe tud lépni.
Az előkondicionálás csak zárt ajtók és csomagtérajtó mellett lép működésbe. Ha az előkondicionálás során kinyitják a járművet, a funkció egy perc után leáll.
Az aktív előkondicionálás során kért töltésvezérlési parancsokat a jármű figyelembe veszi és elindítja, amint az előkondicionálás leállt. Erről tájékoztató üzenet jelenhet meg az alkalmazásban.

Hibrid járművekre vonatkozó különleges feltételek
Az előkondicionálás indítása megszakítja a folyamatban lévő töltést. Amint a hőmérséklet elérte a kényelmi hőmérsékletet, a töltés folytatódik (ha a töltő ezt lehetővé teszi). Ha az akku töltöttsége 20% alá esik, és nincs töltés alatt, az előkondicionálás nem lesz elérhető.
Elektromos járművekre vonatkozó különleges feltételek
Az előkondicionálás villámtöltés mellett is működik további feltétel nélkül. Hagyományos, váltakozó áramú töltés esetén a külső hőmérséklet az alábbiak szerint befolyásolhatja a működést:
- 5°C és 35°C között az előkondicionálás és a töltés egyszerre működhet.
- Ezen a tartományon kívül az előkondicionálás elindítása megszakítja a jármű töltését, mely a kényelmi hőmérséklet elérése után folytatódik.
Ha az akku töltöttsége 50% alá esik, az előkondicionálás nem lesz elérhető.


Kapcsolodó kérdések

Mit jelent az E-TENSE Remote Control?

Az E-TENSE Remote Control, azaz E-távvezérlés olyan okosautó-szolgáltatás , mely a vezetési élményen túlmutatva, a kényelem és a hatékonyság új szintjét kínálja....
Utoljára frissítve: 2023.05.15.

Melyek az E-TENSE Remote Control funkciói?

A E-Remote Control E-TENSE elektromos és plug-in hibrid modelleinkhez elérhető ingyenes szolgáltatás, mely a MyDS alkalmazáson keresztül érhető el. VIDEÓ LINK: ...
Utoljára frissítve: 2023.05.15.

Járműstátusz

A főoldalon a legfontosabb akkuadatok jelennek meg, beleértve a töltés státuszát és a töltöttségi szintet, valamint a becsült hatótávot. Ahhoz, hogy a főoldalon a ...
Utoljára frissítve: 2023.05.15.

Töltésvezérlés

Ezzel a funkcióval távolról elindíthatja vagy későbbre időzítheti a jármű töltését, amikor az a töltőhöz van csatlakoztatva. A funkció használata során választhat az azonnali ...
Utoljára frissítve: 2023.05.15.

Ingyenes előfizetés és aktiválás az E-TENSE Remote Control esetében

A E-TENSE Remote Control használatához többszintű hitelesítés szükséges. Ezt az alábbi lépésekkel végezheti el. Megjegyzés: Ha az adott járművön egy másik felhasználónak aktív ...
Utoljára frissítve: 2023.05.15.

Melyek E-TENSE Remote Control szolgáltatás használatának előfeltételei

A E-TENSE Remote Control szolgáltatás indítása az alábbi feltételek teljesülése esetén lehetséges: • Megtörtént az ingyenes előfizetés és elvégezték az aktiválási folyamatot • A földrajzi ...
Utoljára frissítve: 2023.05.15.
Keresés a GYIK-ben
Lépjen kapcsolatba velünk
Írjon nekünk

P Automobil Import Kft

1194 Budapest, André Citroën utca 1.